LENTE IN HUIS

Maart en iedereen denkt aan lente. Een paar dagen mooi weer, de eerste lammetjes buiten en het verlangen naar echte lente wordt alleen maar groter.

 

En als het dan buiten toch niet zo mooi weer is moeten we de lente maar in huis halen. Met mooie lentebloeiers, primula’s, ranonkels maar natuurlijk ook tulpen.

 

Om ideetjes op te doen voor het plaatsen van deze lentebrengers kijk ik dan even op pinterest. Zoekterm flowers en je krijgt de mooiste creaties. Of ik ga rechtstreeks naar het bord van Flower-Your-Moment. Hier staan altijd inspirerende dingen op.

 

DE UITDAGING

Maar dan staan ze in huis en dan begint de grootste uitdaging. Niet zozeer het water geven van de planten of bloemen. Dat komt nog wel goed maar hoe zorg ik ervoor dat mijn allerliefste kat Bibi van de planten afblijft…

 

De afgelopen weken al weer wat voorbeelden gehad. Mooi primula’s op de eettafel. Bibi komt hier nooit op, mag ze ook niet. Maar even niet opletten en als je dan op de tafel kijkt…… De mooie bloem blaadjes versnippert naast de pot. En dan wil je boos worden maar een onschuldig kijkende kat met in de mondhoek nog een roze blaadje zorgt er eerder voor dat je in de lach schiet. Niks aan te doen.

 

Dan tulpen. Het ging een week goed. Tot dat ik op een ochtend in de keuken mijn brood aan het smeren was. Een hoop lawaai. Kat die weg rent en zich verstopt in de kattenbak. Ik weet het al, dit kan niet veel goeds betekenen. Inderdaad niet. Vaas met tulpen op zijn kop naast het kastje. Overal water. Zucht.

 

“BIBIPROOF”

Gelukkig zijn er ook planten waarmee onze kat harmonieus kan omgaan. Orchideeën. Deze staan al meer dan een jaar in de vensterbank en zijn “BibiProof” gebleken.

 

Op dit moment staat er een nieuw boeket van tulpen in huis. Tactisch geplaatst zodat ze er niet bij kan. Maar die ogen… Zal het goed blijven gaan. We wachten af.

 

Onze lente, met een extra dimensie!

 

20150220_124617c20150203_154230b  20150201_095110b

 

Share Button